Alumínium bejárati ajtók

Bejárati ajtók

Az alumínium nyílászárók előnyei:

Élettartamuk többszöröse a más anyagból készülteknek. Nem rozsdásodnak, nem deformálódnak, könnyűek, a nap sugarai sem fognak rajtuk, semminemű utólagos kezelést nem igényelnek. Egyik legfontosabb előny a rendkívüli stabilitás, mert kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkeznek. A standard méretek mellett akár egyedi méretben, a megrendelő kívánsága szerint is készülhetnek. Az alumínium ajtók kiválóan alkalmasak társasházi bejárati ajtó létesítésére is, hiszen sokkal jobban bírják a nagy igénybevételt mint a műanyag bejárati ajtók.
 

Alumínium bejárati ajtók

Schüco:

Schüco ADS 70 HD alumínium ajtórendszer

A Schüco ADS 70 HD (Heavy Duty) ajtórendszer használata nagy igénybevétel esetén és túlméretes szerkezetek megvalósítására ajánlott. A rendszer előnye a kis beépítési mélység melletti nagy teherbíró képesség, amely lehetővé teszi széles megnyitások kialakítását. Az optimális kialakításnak köszönhetően multifunkcionális ajtóként is alkalmazható, valamint beköthető az épületfelügyeleti és biztonsági rendszerbe.
 

 •     keskeny látszó szélesség: 147 mm
 •     akadálymentes küszöbmegoldások és beállítható lábazati rész
 •     különösen erős és tartós
   

Schüco ADS 75 HD.HI alumínium ajtórendszer

A Schüco ADS 75 HD.HI (Heavy Duty) ajtórendszer használata nagy igénybevétel esetén és túlméretes szerkezetek megvalósítására ajánlott. A rendszer előnye a nagy teherbíró képesség, amely lehetővé teszi széles megnyitások kialakítását. Az optimális kialakításnak köszönhetően multifunkcionális ajtóként is alkalmazható, valamint beköthető az épületfelügyeleti és biztonsági rendszerbe.
 

 •     keskeny látszó szélesség: 147 mm-től
 •     akadálymentes küszöbmegoldások
 •     szárnyprofilok „csúszkás" kialakítású izolátorral (a bimetál-hatás csökkentésére)
   

Schüco ASE 80.HI alumínium emelő-toló ajtórendszer

A Schüco ASE tolórendszer modulokból álló felépítésének köszönhetően különböző hőszigetelési lehetőségeket kínál. 80 mm-es beépítési mélységben magas hőszigetelési szinten kínál profilokat. Egy kombinált vasalatrendszer gondoskodik a toló és emelő-toló működtetésről. A központi vasalathorony (szimmetrikus szárnyfelépítés) garantálja az optimális súlyeloszlást és így az 500 kg-ig terjedő szárnysúlyokat.
 

 •     teljes átláthatóság a vékony szárnyszélességnek köszönhetően
 •     toló és emelő-toló változatok - Uf-érték: 1,6 W/m²K-ig; Uw-érték: 0,9 W/m²K-ig
 •     a szabadalmaztatott profilkapcsolat minimumra redukálja a bimetál-hatást
   

Aliplast:

Korszerű alumíniumrendszer a kimagasló hőszigetelési szintet igénylő ablakok és ajtók tervezéséhez.
A 45 mm-es mélységű, szolid és megbízható anyagokból készült hőhídmegszakító betét megbízható hőszigetelő védelmet képez. Ugyanaz a fajta szigetelőbetét az ablakszárnyban és az ablakkeretben biztosítja a hőveszteségekkel szembeni folyamatos védelmet.

Főbb jellemzők:

 • Az üveg profilhoz való csatlakozásának új szabványa – a megnövelt mélység javítja a rendszer termikus és szerkezeti tulajdonságait.
 • Új típusú sarokmerevítő használata, a csavar és sarokmerevítő ütközését elkerüli a PVC horony alatti vasalati elemek becsavarásakor.
 • Az ajtó vasalata lehet görgős zsanéros kivitelben is, sokkal nagyobb teherbírással.
 • Innovatív vízelvezető rendszer a szerkezetben (nincs látható vakdugó a vízelvezető nyílásokban)
 • Ugyanaz a típusú sarokmerevítő és T típusú csatlakozó a belső és külső kamrában (kevesebb alkatrész, gyorsabb gyártás).
 • Csökkentett mennyiségű üvegléc és tömítés az üvegezés folyamatosságának megtartásával a szettek vastagságától függően.
 • A rendszer különösen az alacsony energiaigényű és termomodernizálásra szoruló épületek esetében ajánlott, növelik a megfelelő hőérzetet az általános objektumokban is.
 • Széles színválaszték – RAL paletta, szerkezeti színek, fahatású színek Aliplast Wood Colour Effect, bikolor, anód.

Ponzió:

A PONZIO alumínium építési rendszereket ablak- és ajtószerkezetekben, homlokzati falakban, télikertekben, napellenzőkben, valamint különböző típusú speciális megoldásokban használják, beleértve a tűzvédelmi szerkezeteket is.

Az épületekben különböző célokra használt innovatív rendszermegoldások megfelelnek az energiahatékonyság, a kényelem és a biztonság szigorú követelményeinek.

A speciális ablakszerelvények biztosítják, hogy a nyílászáró a kinyitás után szabadon és a legkisebb ellenállás nélkül csúszik a szerkezet kinyitatlan részéhez a forgóvázakon. A zárszerkezet lehetővé teszi, hogy a szárny finoman záródjon a keretben, így a tolóajtó könnyen működtethető.


Aluprof

Az Aluprof alumíniumrendszerek lehetővé teszik számos különböző típusú ablak és ajtó építését az alkalmazási területtől és a funkcionalitásra, esztétikára, hőszigetelésre, betörésállóságra,
füst- vagy tűzállóságra vonatkozó egyedi követelményektől függően.


Aluminium ajtó panelek: